Syrena alarmu jak przełączyć na sytene od klaksonu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

kto płaci mało ten ma biało
    i na kolor nie może marudzić........
    I jak fajnie można białe autko zrobić...
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

jak sie tego pozbyc?
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• aciu
      Rider
      • 2005
      • 685

Klakson pobiera większy prąd i centralka alarmowa może tego nie przeżyć.
      Jeśli bardzo chcesz to zastosuj przekażnik pośredniczący, proponuję zastąpić istniejącą mocniejszą syreną (125-130dB).
      Na klaksonie może być problem gdy będziesz zał/wył alarm. Może nie dać głosu.

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

Jeśli masz kpl osłony dołu silnika, to po prostu dźwięk syreny jest skutecznie przez nie tłumiony. zmień miejsce mocowania syrenki od alarmu np bliżej grila. a zawsze możesz dodać do już istniejącej syreny druga. :diabelski_usmiech
        Pod klakson raczej bym sie nie podpinał.
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Jabar1975
          RS
          • 2006
          • 3331

Zamieszczone przez aciu
          proponuję zastąpić istniejącą mocniejszą syreną (125-130dB).
          W obecnych czasach niestety nikt nie zwraca uwagi na wyjaca syrenke alarmu, za to klakson przyciaga duzo wiecej uwagi - a oto chyba chodzi. Fabryczny alarm w O2 podpiety jest pod klakson
          nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• huwe
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 976

może OT:
            dla mnie jakikolwiek alarmj jest na dzieciaka, coby jak piłką pod blokiem uderzy, to go wycie troszkę odstraszy. Najlepsze jest to czego nie widać, nie słychać .... a działa.
            Fakt ja też nie zwracam uwagi na wyjące syrenki : w nocy coś wyło pod blokiem i nawet nie ruszyłem tyłka, żeby sprawdzić co - moja okcia ma inny dźwięki. Stwierdziłem więc : nie moje, to co się będę narzucał.
            co do tego,że kalkson zwraca uwagę : no tak - jakby w nocy wył kalkson, a nie jakaś sześciotonówka, to zwlókłbym się tylko po to, żeby wiedzieć , kogo opier(*&^%&^# rano za pobudkę.- a wyłoby dłużej - to i pomidorek by pewnie pofrunął :twisted: .
            Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• RomanS
              Elegance
              • 2004
              • 804

Zamieszczone przez huwe
              może OT:
              dla mnie jakikolwiek alarmj jest na dzieciaka, coby jak piłką pod blokiem uderzy, to go wycie troszkę odstraszy. Najlepsze jest to czego nie widać, nie słychać .... a działa.
              Fakt ja też nie zwracam uwagi na wyjące syrenki : w nocy coś wyło pod blokiem i nawet nie ruszyłem tyłka, żeby sprawdzić co - moja okcia ma inny dźwięki. Stwierdziłem więc : nie moje, to co się będę narzucał.
              co do tego,że kalkson zwraca uwagę : no tak - jakby w nocy wył kalkson, a nie jakaś sześciotonówka, to zwlókłbym się tylko po to, żeby wiedzieć , kogo opier(*&^%&^# rano za pobudkę.- a wyłoby dłużej - to i pomidorek by pewnie pofrunął .
              huwe, trzeba przyznac: masz bardzo zdecydowane poglądy :szeroki_usmiech

Chciałbym mieć jak najmniej sąsiadów o takim poziomie znieczulicy. Przy Twoim nastawieniu to pewnie zamków w aucie też na noc nie używasz (zamek to w sumie też na dzieciaka).
              Oczywiście to Twoja postawa, ale jak ja już mam alarm to chciałbym aby wśród innych wypełniał również funkcję odstraszająco-alarmującą, i to jak najskuteczniej (czyli nie cichutko).

Co do klaksonu to byłbym za wymianą syreny lub montażem drugiej - jednak zdecydowanie mniej prądu to "pożre" niż klakson :wink:
              Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• aciu
                Rider
                • 2005
                • 685

Zamieszczone przez Jabar1975
                klakson przyciaga duzo wiecej uwagi
                do czasu, podobnie jak rzeczona syrenka
                Pytanie po co rafalus, chce mieć głośniejszą syrenke :?:

Komentarz

• huwe
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 976

RomanS, nie chodzi o znieczulicę - tylko o to, że 90 % wzbudzeń alarmów wynika z ich ch(*^(*&%ego wyregulowania. I to jest wkurzające, że jak coś wyje , to prawie na pewno: przejechał samochód, pacan zostawił komórę w aucie, mocniej zawiało, zaczął padać mocny deszcz.
                  I głównie stąd bierze się znieczulica.
                  A co do pomidorów: koleś miał rozklekotanego cieniasa. i noc w noc wyło po 3 razy. Wytrzymałem tydzień; i piłka była krótka: kolo, albo jedziesz to naprawić, albo ja się zajmę tym tak, że w ogóle przestanie wyć.
                  Sam też montuję alarmy, i zawsze mówię : jak tylko wzbudzi się bez wyraźnej przyczyny : proszę na regulację.
                  A o tym, że staram się pomagać sąsiadom pod blokiem - ot , chyba jednak chciałbyś mieć takiego jak jak za sąsiada ( w sprawach samochodziarskich). :szeroki_usmiech
                  zamków oczywiście używam :diabelski_usmiech

Komentarz

• BioBogon
                    Elegance
                    • 2005
                    • 921

Podłączanie alarmu do klaksona jest IMO bezsensu, bo odcięcie klaksonu zajmie złodziejowi 2s, poszukanie syreny alarmu trochę dłużej :?
                    Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Jabar1975
                      RS
                      • 2006
                      • 3331

swego czasu montowalem alarmy w autach i zasada bylo podlaczanie syrenki z zasilaniem ORAZ klaksonu, ciezko byloby szybko obezwladnic obie.
                      Jesli chodzi o informowanie o alarmie to polecam urzadzenie powiadamiajace zamiast dodatkowej syrenki - nie bedziesz denerwowal sasiadow, a bedziesz wiedzial ze to wlasnie do twojego auta sie wlamuja. Tylko w razie czego nie schodz do auta sam - chyba ze z pistoletem
                      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• rafalus
                        L&K
                        • 2005
                        • 1140
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nie na mam pojecia jak uzyc tego pprzekaznika . Popytam elektryka w skodzie moze bedzie wiedzial , poza tym mam powiadomienie, sygnal z klaksonu na pewno jest lepszy . Znajomy ma zamiast typowej syreny takie dodatkowe urzadzenia przypominajace klakson to moze nie ma takiej roznicy w pradzie. Ciezko bylo zainstalowac czujniki ruchu i powiadomienie ale jest i informuje dosyc dobrze.
                        nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

• huwe
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 976

jak chcesz to na PW mogę Ci puścić sposób podłączenia tego klaksonu przez przekaźnik.

Komentarz

• RomanS
                            Elegance
                            • 2004
                            • 804

huwe, nie chciałem Cię urazić ale w pierwotnym poście napisałeś, że opier.. i pomidorek ma być po usłyszeniu alarmu, a nic nie dodałeś, że chodzi o tygodniową akcję z 3 uruchomieniami co noc

Natomiast jeśli ktoś tak jak ja wyznaje zasadę, że alarm jest od alarmowania, to też chcę aby był słyszalny dalej niż 1 czy 2 metry od samochodu :szeroki_usmiech .
                            Wiadomo też, że nie założę alarmu, który będzie miał tylko syrenkę i nic więcej. A to więcej to są ciche funkcje.
                            Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• rafalus
                              L&K
                              • 2005
                              • 1140
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

do dupy te alarmy , sam alarm nic nie daje, a teraz mi wyje jak auto stoi przy ruchliwej ulicy prawdopodbnie przez czestotliowsc powiadomienia , to wszytsko jest do dupy, nic nie poradzi sie , auto zabezpieczyc jest latwiej niz radio . Radio na noc trzeba poprostu zabierac ewentualnie panel lecz roznie to bywa. Kazdy postepuje podobnie gielda , uzywane bez papierow radia biznes sie kreci

[ Dodano: Wto 15 Sie, 06 21:24 ]
                              Jak sie tego pozbyc
                              nowy cSIMC od Aliego

Komentarz

Pracuję...